Rådgivning startside

Hvis du ikke kan finde det du søger, kan du åbne  Google ved at klikke her

   Borger.dk (https://www.borger.dk) er den danske borgeres digitale indgang til offentlig selvbetjening og information, sundhed, mail fra det offentlige og lign.

Nyidanmark.dk (https://www.nyidanmark.dk) er den officielle hjemmeside for danske udlændingemyndigheder, hvor ansøgere kan finde information og ansøgningsskemaer til opholdstilladelse, visum og familiesammenføring.

Familieretshuset (https://familieretshuset.dk) er en central institution i det danske familieretssystem. Huset behandler sager om forældremyndighed, bopæl, samvær, adoption, faderskab, separation og skilsmisse. 
    På Borger.dk (https://www.borger.dk) kan man tilgå digital post kun  fra det offentlige ikke fra private direkte.  Siden november 2014 har det været obligatorisk for danske borgere over 15 år at modtage digital post fra det offentlige. 

e-Boks (https://private.e-boks.com/danmark/da) er en digital postkasse til danske borgere og virksomheder, hvor man kan modtage og opbevare officielle dokumenter elektronisk. Mulighed for at uploade og opbevare egne filer. e-Boks tilbyder både post fra offentlige myndigheder og private virksomheder.

Mit.dk Ligesom e-Boks, giver Mit.dk  (https://mit.dk) adgang til både offentlig og privat digital post. Det er en selvstændig tjeneste, der ikke erstatter e-Boks, men fungerer parallelt med det som en alternativ visningsklient for digital post.

    Sundhed.dk (https://www.sundhed.dk) er den officielle danske sundhedsportal, som. Giver borgere adgang til personlige sundhedsoplysninger. Tilbyder information om sygdomme og sundhed. Understøtter kommunikation mellem borgere og sundhedsvæsenet. Formålet er at skabe en brugervenlig digital indgang til sundhedssystemet.

Mit Sygehus er en gratis app  til telefoner (Klik her IOS) (Klik her Android), der giver patienter adgang til information om deres behandling, aftaler med sygehuset, og mulighed for at kommunikere med personalet. Appen kan downloades fra App Store eller Google Play, eller informationerne kan tilgås via mitsygehus.dk  (https://mit.rsyd.dk/hospitals)  på en computer. 

Min Læge -appen (Klik her iPhone) (Klik her Android) er en sundhedsapp i Danmark. Tilbyder en række funktioner, der gør det nemmere for patienter at håndtere deres sundhedsoplysninger og kommunikere med deres læge. Nogle af appens funktioner inkluderer: Mulighed for at se prøvesvar og henvisninger. Afholdelse af videokonsultationer med lægen, Adgang til ydelsesbeskeder. Min Læge – appen (https://minlaegeapp.dk) er et samarbejde mellem Praktiserende Lægers Organisation og Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Min Sundhed er en app, der giver dig adgang til dine sundhedsoplysninger og -tjenester på din smartphone (Klik her iPhone) (Klik her Android) eller tablet. Appen er udviklet af sundhed.dk, som er den officielle danske sundhedsportal. Med Min Sundhed kan du: Se dine sundhedsdata, herunder journaler og prøvesvar. Bestille og forny recepter. Booke og ændre lægeaftaler. Få overblik over dine vaccinationer. Tilgå dit sundhedskort digitalt.  https://www.sundhed.dk/borger/service/om-sundheddk/minsundhed/

     Udbetaling Danmark er en offentlig myndighed under ATP Koncernen, ansvarlig for udbetaling af en række sociale ydelser i Danmark, men har ikke en samlet indgang til dem. Dette inkluderer blandt andet: Boligstøtte, Folkepension, Førtidspension, Barselsdagpenge, Familieydelser  (herunder børne- og ungeydelse) Oversigt over deres opgaver – Klik her. Udbetaling Danmark har til opgave at sikre, at disse ydelser udbetales korrekt og rettidigt, baseret på objektive kriterier. Borgerne kan ansøge om ydelserne via digitale platforme som borger.dk

Her er adgangen til Folkepension.

Her er adgangen til boligstøtte.

Skat.dk (https://skat.dk/borger) er den centrale digitale platform for borgernes skattemæssige forhold i Danmark. Hjemmesiden giver borgerne et komplet økonomisk overblik gennem forskudsopgørelse og årsopgørelse. Borgerne kan via TastSelv-løsningen nemt administrere deres skatteforhold, rette oplysninger og få indblik i deres aktuelle skattemæssige situation. Skats hjemmeside på andre sprog klik her. (English, Deutsch, Українська, Polski, Română, Lietuvių, Français, Español, Italiano)

Pensions info (https://www.pensionsinfo.dk/Welcome) PensionsInfo er en dansk online tjeneste, der giver et samlet overblik over dine pensionsordninger. Her kan du:  Logge ind og se hvor meget dine pensioner udgør ved forskellige pensionsaldre, både ved din officielle folkepensionsalder og hvis du overvejer at gå på pension tidligere eller senere. Tjenesten hjælper dig med at planlægge din pension ved at give dig detaljerede oplysninger om dine forskellige pensionsordninger samlet ét sted.

Bank skifte er blevet lettere se mere her: https://www.e-nettet.dk/produkter/ebankskifte/ Gode råd til bankskifte: https://finansdanmark.dk/gode-raad/saadan-skifter-du-bank/ Her er nogle gode råd til bankskifte klik her:

      Trekantområdets Retshjælphttps://treretshjaelp.dk ) tilbyder alle gratis juridisk rådgivning til borgere, der har brug for hjælp i svære situationer. Trekantområdets Retshjælp yder gratis rådgivning til alle uanset indkomst, bopæl eller nationalitet og kan hjælpe med alt fra lejeret til familieret, hvor rådgiverne har tavshedspligt og hjælper med både mundtlig rådgivning og konkret sagsbehandling, hvis man opfylder visse økonomiske krav.

Den Sociale Retshjælps Fond ( https://www.socialeretshjaelp.dk ) er en af landets største retshjælps- og gældsrådgivningsorganisationer med kontorer i Aarhus og København. De tilbyder gratis telefonisk rådgivning til alle, mens mere dybdegående sagsbehandling er forbeholdt borgere under indtægtsgrænsen for fri proces eller personer med tilknytning til Kriminalforsorgen.

Frivillig Kolding ( https://www.frivilligkolding.org/retshjaelp/ ) tilbyder gratis retshjælp i samarbejde med advokat Jane Rasmussen, især inden for familie-, tvangsanbringelses- og straffesager. Rådgivningen foregår via e-mail og telefon, og man kan også få hjælp til fri proces eller retshjælpsdækning. Frivillig Kolding samarbejder desuden med KFUM’s gratis retshjælp, så man får adgang til endnu flere ressourcer og kompetent rådgivning i komplekse sager

     Jobnet.dk (https://job.jobnet.dk/CV/Frontpage?pageId=60) spiller en central rolle for ledige i Danmark. Det er en statslig CV- og jobbank, som alle ledige skal registrere sig i. Jobnet.dk fungerer som jobcentrenes jobportal og har flere vigtige funktioner: Registrering af ledighed: Ledige skal melde sig ledige på Jobnet.dk for at modtage dagpenge eller søge om kontanthjælp, uddannelseshjælp, integrationsydelse, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse.

CV-oprettelse: Ledige skal oprette et aktivt og opdateret CV på Jobnet.dk senest 14 dage efter at have meldt sig ledige. Dette CV bruges til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Desuden: Jobsøgning, Kommunikation med jobcenter, Ledige kan bruge Jobnet.dk til at melde sig syge, raskmelde sig, registrere ferie og midlertidig adresse.

Mere om arbejdsmarked: Der findes rigtig mange kommercielle/private jobsøgnings hjemmesider. Her er kun et udpluk:

Jobindex (https://www.jobindex.dk ) 
Ofir.dk https://www.ofir.dk
Ufaglærtejobs.dk (https://www.ufaglaertejobs.dk)
Moment.dk (https://www.moment.dk/find-job/)
Temply.com (https://www.temply.com/da/for-workers)

     Oversigt over klagemuligheder for forbrugeren (https://www.borger.dk/samfund-og-rettigheder/Klagemuligheder/Klagemuligheder-for-forbrugere.) Som forbruger har du mulighed for at klage over varer, tjenesteydelser og markedsføring. Hvis du er utilfreds med en vare eller tjenesteydelse, skal du altid gå til den, du har købt varen af først. Kan du og den erhvervsdrivende ikke finde en løsning, kan du gå videre med sagen og klage til enten Mæglingsteamet for Forbrugerklager, Forbrugerklagenævnet eller til et af de private klage- og ankenævn, der tager sig af forbrugerklager.

Forbrug.dk (https://forbrug.dk )er en central dansk forbrugerportal, som har til formål at støtte og informere danske borgere inden for forbrugerområdet. Websitet tilbyder omfattende rådgivning om forbrugerrettigheder, klageprocesser og forskellige praktiske forbrugertemaer.

Forbrugerombudsmanden ( https://forbrugerombudsmanden.dk )er en dansk myndighed der fører tilsyn med markedsføring og forbrugerbeskyttende regler. Websitet indeholder information om seneste pressemeddelelser, klageretningslinjer og vejledninger om emner som spamforbud og prismarkedsføring.

Taenk.dk ( https://taenk.dk )er Forbrugerrådet Tænks hjemmeside, som fokuserer på forbrugertests, forbrugerrettigheder ( https://taenk.dk/raadgivning/rettigheder )og vigtige forbrugertemaer. Websitet tilbyder grundige og uafhængige tests af forskellige produkter. Udover produkttests formidler de også aktuelle forbrugerrelaterede nyheder og problemstillinger.

Nævnenes Hus ( https://naevneneshus.dk ) er en dansk institution, der håndterer klager og afgørelser inden for forskellige områder som miljø, energi og forbrugerklager. Organisationen tilbyder information om klageprocessen og har en oversigt over de forskellige nævn, man kan henvende sig til.

Forbruger Europa ( https://forbrugereuropa.dk )er en organisation, der hjælper forbrugere med rettigheder og klager ved køb over grænserne i EU, Norge og Island. De tilbyder gratis hjælp og rådgivning til forbrugere, særligt ved problematiske køb og situationer som uventede regninger fra udenlandske tjenester. På denne side fra Europa-Kommissionen ( https://commission.europa.eu/live-work-travel-eu/consumer-rights-and-complaints_da ) kan du finde information om dine forbrugerrettigheder og hvordan du kan håndtere klager i EU.

Her under kan man udfolde bokse med information og steder på nettet,  hvor man kan få rådgivning om forskellige temaer, som kan understøtte den digitale inklusion: Online kurser o. lign. om forskellige emner , Gældsrådgivning , Gode råd om at skifte bank , Psykologisk/psykiatrisk rådgivning , Børn, forældre og samliv.

Læs mere om gode råd til bankskifte. Det er i dag blevet nemmere at skifte bank med eBankskifte

Bank skifte https://www.e-nettet.dk/produkter/ebankskifte/ Gode råd til bankskifte: https://finansdanmark.dk/gode-raad/saadan-skifter-du-bank/ Her er nogle gode råd til bankskifte:

  1. Undersøg og sammenlign forskellige banker for at finde den, der passer bedst til dine behov.
  2. Saml alle nødvendige dokumenter, herunder årsopgørelse, lønsedler, budget, PBS-oversigt og konto-/depotoversigt fra din nuværende bank.
  3. Hav et klart overblik over dit rådighedsbeløb og forbrug, da det giver et godt indtryk hos den nye bank.
  4. Tjek dine nuværende renter og gebyrer, og sammenlign dem med andre bankers tilbud.
  5. Overvej, hvor mange forretninger du vil lægge i den nye bank, såsom forsikringer, pensioner og lån.
  6. Beslut, om du ønsker en bank med fysisk tilstedeværelse i dit nærområde.
  7. Sørg for, at bankskiftet er gratis – den nye bank bør dække eventuelle omkostninger.
  8. Brug eBankskifte-systemet, som gør det lettere at få tilbud fra en ny bank og overføre dine oplysninger.
  9. Vær forberedt på at bruge 6-8 timer på hele processen, inklusive research, dokumentindsamling og kundemøde.
  10. Husk at opdatere dine betalingsoplysninger hos arbejdsgiver, offentlige myndigheder og Betalingsservice.

Ved at følge disse råd kan du sikre en smidig overgang til din nye bank og potentielt opnå bedre vilkår for din økonomi.

Læs mere om gode råd til bankskifte. Det er i dag blevet nemmere at skifte bank med eBankskifte

Bank skifte https://www.e-nettet.dk/produkter/ebankskifte/ Gode råd til bankskifte: https://finansdanmark.dk/gode-raad/saadan-skifter-du-bank/ Her er nogle gode råd til bankskifte:

  1. Undersøg og sammenlign forskellige banker for at finde den, der passer bedst til dine behov.
  2. Saml alle nødvendige dokumenter, herunder årsopgørelse, lønsedler, budget, PBS-oversigt og konto-/depotoversigt fra din nuværende bank.
  3. Hav et klart overblik over dit rådighedsbeløb og forbrug, da det giver et godt indtryk hos den nye bank.
  4. Tjek dine nuværende renter og gebyrer, og sammenlign dem med andre bankers tilbud.
  5. Overvej, hvor mange forretninger du vil lægge i den nye bank, såsom forsikringer, pensioner og lån.
  6. Beslut, om du ønsker en bank med fysisk tilstedeværelse i dit nærområde.
  7. Sørg for, at bankskiftet er gratis – den nye bank bør dække eventuelle omkostninger.
  8. Brug eBankskifte-systemet, som gør det lettere at få tilbud fra en ny bank og overføre dine oplysninger.
  9. Vær forberedt på at bruge 6-8 timer på hele processen, inklusive research, dokumentindsamling og kundemøde.
  10. Husk at opdatere dine betalingsoplysninger hos arbejdsgiver, offentlige myndigheder og Betalingsservice.

Ved at følge disse råd kan du sikre en smidig overgang til din nye bank og potentielt opnå bedre vilkår for din økonomi.

Læs mere om gode råd til bankskifte. Det er i dag blevet nemmere at skifte bank med eBankskifte

Bank skifte https://www.e-nettet.dk/produkter/ebankskifte/ Gode råd til bankskifte: https://finansdanmark.dk/gode-raad/saadan-skifter-du-bank/ Her er nogle gode råd til bankskifte:

  1. Undersøg og sammenlign forskellige banker for at finde den, der passer bedst til dine behov.
  2. Saml alle nødvendige dokumenter, herunder årsopgørelse, lønsedler, budget, PBS-oversigt og konto-/depotoversigt fra din nuværende bank.
  3. Hav et klart overblik over dit rådighedsbeløb og forbrug, da det giver et godt indtryk hos den nye bank.
  4. Tjek dine nuværende renter og gebyrer, og sammenlign dem med andre bankers tilbud.
  5. Overvej, hvor mange forretninger du vil lægge i den nye bank, såsom forsikringer, pensioner og lån.
  6. Beslut, om du ønsker en bank med fysisk tilstedeværelse i dit nærområde.
  7. Sørg for, at bankskiftet er gratis – den nye bank bør dække eventuelle omkostninger.
  8. Brug eBankskifte-systemet, som gør det lettere at få tilbud fra en ny bank og overføre dine oplysninger.
  9. Vær forberedt på at bruge 6-8 timer på hele processen, inklusive research, dokumentindsamling og kundemøde.
  10. Husk at opdatere dine betalingsoplysninger hos arbejdsgiver, offentlige myndigheder og Betalingsservice.

Ved at følge disse råd kan du sikre en smidig overgang til din nye bank og potentielt opnå bedre vilkår for din økonomi.

Læs mere om gode råd til bankskifte. Det er i dag blevet nemmere at skifte bank med eBankskifte

Bank skifte https://www.e-nettet.dk/produkter/ebankskifte/ Gode råd til bankskifte: https://finansdanmark.dk/gode-raad/saadan-skifter-du-bank/ Her er nogle gode råd til bankskifte:

  1. Undersøg og sammenlign forskellige banker for at finde den, der passer bedst til dine behov.
  2. Saml alle nødvendige dokumenter, herunder årsopgørelse, lønsedler, budget, PBS-oversigt og konto-/depotoversigt fra din nuværende bank.
  3. Hav et klart overblik over dit rådighedsbeløb og forbrug, da det giver et godt indtryk hos den nye bank.
  4. Tjek dine nuværende renter og gebyrer, og sammenlign dem med andre bankers tilbud.
  5. Overvej, hvor mange forretninger du vil lægge i den nye bank, såsom forsikringer, pensioner og lån.
  6. Beslut, om du ønsker en bank med fysisk tilstedeværelse i dit nærområde.
  7. Sørg for, at bankskiftet er gratis – den nye bank bør dække eventuelle omkostninger.
  8. Brug eBankskifte-systemet, som gør det lettere at få tilbud fra en ny bank og overføre dine oplysninger.
  9. Vær forberedt på at bruge 6-8 timer på hele processen, inklusive research, dokumentindsamling og kundemøde.
  10. Husk at opdatere dine betalingsoplysninger hos arbejdsgiver, offentlige myndigheder og Betalingsservice.

Ved at følge disse råd kan du sikre en smidig overgang til din nye bank og potentielt opnå bedre vilkår for din økonomi.